Esquerra Oberta celebra una assemblea per decidir les línies estratègiques d’actuació

Esquerra Oberta ha celebrat aquest dissabte, 30 d’abril, una assemblea entre els seus afiliats i simpatitzants per decidir les línies estratègiques a seguir durant els propers mesos.

 

Aquesta assemblea ha ratificat el grup de Coordinació, format per Magda Palao (coordinadora), Maria Àngels Cañellas, Llum Bosch i Josep Serra (finances), Esperança Mateu, Miquel Àngel Cabot, Toni Muntaner i Mar Estarellas (comunicació).

 

També ha servit perquè els regidors expliquin les seves àrees de gestió en base al programa electoral presentat a les passades eleccions.

 

Finalment, aquesta assemblea ha servit per decidir amb 17 vots a favor, 1 vot en contra i una abstenció que EOB seguirà funcionant com una Agrupació d’Electors.

 

D’aquesta manera, Esquerra Oberta reafirma el seu compromís amb l’assemblearisme i el poble de Bunyola.

30 d’abril, Assemblea Esquerra Oberta Bunyola

El proper 30 d’abril a partir de les 17h tindrà lloc l’Assemblea d’Esquerra Oberta de Bunyola a la Sala Gran de sa Rectoria.
A partir de les 17h es duran a terme les acreditacions d’aquells que participaren de les primàries per elegir l’ordre dels candidats a formar part de la llista de les passades eleccions municipals.
 
L’ordre del dia és el següent:
1. Elecció i constitució de la Mesa de l’assemblea
2. Votació per incorporar possibles nous membres a Esquerra Oberta Bunyola
3. Aprovació de l’ordre del dia
4. Presentació, debat i aprovació, si escau, de l’informe d’acció política
5. Presentació, debat i votació de l’informe d’organització, comunicació i finances d’Esquerra Oberta Bunyola
6. Propostes d’acords:
  • EOB ha de seguir funcionant com Agrupació d’Electors o s’ha de constituir com partit polític de cara a futures campanyes electorals? (en aquest enllaç trobaràs més informació sobre aquest punt)
7. Torn obert de paraules
Assemblea-Oberta-30A-color

Esquerra Oberta serà present, un any més, a l’homenatge a la República

L’acte, organitzat per la Comissió per la Memòria Històrica de Bunyola, se celebrarà el proper diumenge a les 12 al cementiri.

Esquerra Oberta vol aprofitar l’avinentesa per demanar als bunyolins que participin d’aquest acte que ret homenatge als bunyolins que lluitaren fins a la mort per defensar la llibertat.

Enguany serà la professora i diputada, Margalida Capellà, l’encarregada de recordar aquell ignominiós episodi que acabà amb el somni de molts. Marcel Pich també particiarà de l’acte. Un acte que com cada any, comptarà amb la inestimable col·laboració del col·lectiu Grallalsac. (Més informació a https://www.facebook.com/events/1295731797107449/ )

Finalment, EOB es considera hereva de totes aquelles persones que ho donaren tot per defensar els valors de la República. Uns valors que volem enaltir amb el nostre projecte municipal.

 

Èxit de la tercera calçotada

Un any més, i ja en van tres, la calçotada d’EOB ha estat un èxit rotund. Els membres d’Esquerra Oberta volem agrair a les més de dues-centes persones que enguany volgueren ser partícips d’aquest esdeveniment que de cada any agafa més força.

És sabut per tothom que la clau de l’èxit de la nostra agrupació sou tots vosaltres, els bunyolins. Persones anònimes que desinteressadament s’arromanguen quan cal per fer del nostre poble un lloc millor per viure.

La calçotada vol ser una trobada de germanor entre totes aquestes persones i passar, així, un diumenge diferent, en família.

Que aquesta gran família, per tant, que és Esquerra Oberta no deixi de créixer i enfortir-se perquè com bé deia el poeta, “no podran res davant d’un poble unit, alegre i combatiu”!

Moltes gràcies de tot cor per ser-hi sempre!

 

 

IMG_7706 IMG_7707 IMG_7714 IMG_7719 IMG_7720 IMG_7721 IMG_7723 IMG_7724 Photo 21-3-16 1 15 15 Photo 21-3-16 1 15 19 Photo 21-3-16 1 15 23 Photo 21-3-16 1 15 39 Photo 21-3-16 1 15 48 Photo 21-3-16 1 15 53 Photo 21-3-16 1 16 30

Manifest llegit a la concentració del 16 de març per rebutjar l’acord entre la UE i Turquia

Un dels principals motius pel qual Turquia no ha aconseguit entrar dins la Unió Europea tot i que n’és candidat des de 1999 és la seva contínua vulneració dels drets humans i el fet de no respectar les minories ètniques i religioses. Basta pensar en el conflicte kurd.

La manca de respecte als drets humans i a les minories hauria de ser suficient per no arribar a cap tipus d’acord amb Turquia des de la Unió Europea. Les persones refugiades no poden ser tractades com a moneda de canvi amb el Govern d’Erdogan per agilitar els mecanismes d’entrada de Turquia a la Unió Europea, obviant l’allunyament del Govern turc de les pràctiques democràtiques.

Amb l’acord que està disposat a signar la Unió Europea, a més d’incomplir la legalitat internacional, la Unió Europea eludeix també la seva responsabilitat quant a donar resposta als milers de persones refugiades que se concentren en el seu territori i les seves fronteres. I ho fa mitjançant un acord per deportar a Turquia a tots els immigrants, tant econòmics com demandants d’asil, que arribin a la UE a través de les costes turques, donant peu a les “devolucions en calent”.

A més, aquesta mesura no resol cap problema, sinó que conduirà per contra a l’obertura de noves vies encara més perilloses per a les persones refugiades que siguin deportades i que pretenguin arribar a països comunitaris o bé el seu confinament en campaments inhumans sense cap perspectiva de futur.

Les persones refugiades són éssers humans que fugen de la guerra i cerquen la protecció internacional. Usar-los com a moneda de canvi és inhumà. Pagar a Turquia no eliminarà el perill al qual els sirians, iraquians i altres estan exposats en els seus països d’origen.

Per tot això, manifestam el més absolut rebuig a la gestió de la Unió Europea i dels Estats membres, i els acusam de provocar i accentuar cada dia més la crisi humanitària dels refugiats a Europa. Rebutjam una gestió que culminarà demà i demà-passat en l’acord que es pretén signar en el Consell Europeu. Europa té capacitat de resposta, però no voluntat política.

EOB rebutja el preacord entre la Unió Europea i Turquia

Des d’Esquerra Oberta Bunyola volem mostrar el nostre rebuig al preacord entre la Unió Europea i Turquia, referit a l’expulsió massiva cap a Turquia de potencials refugiats que arribin a les costes gregues i, per tant, europees.

Rebutjam, en general, la política migratòria acordada per la UE que han seguit els països del nostre entorn en relació a la “crisi dels refugiats”: cal recordar que es tracta de persones que fugen d’un país en guerra i que la normativa internacional sobre els refugiats preveu que aquestes persones puguin demanar asil o refugi en un altre país.

Ens adherim a la declaració institucional en defensa dels drets de les persones refugiades aprovada pel Consell de Mallorca i exigim del Govern en funcions que bloquegi l’acord entre la UE i Turquia que serà sotmès a aprovació en el Consell Europeu els propers 17 i 18 de març. La podeu trobar aquí.

Així mateix, aprofitam per fer extensiva a Bunyola la convocatòria de concentracions avui, 16 de març a les 20h davant els Ajuntaments de cada municipi:

Protesta pacífica i silenciosa contra política de la Unió Europea amb els desplaçats per guerra, opressió o pobresa extrema.

Dimecres dia 16, un dia abans del Consell de la UE, a les 20h. A Palma s’ha convocat a Delegació de Govern, als pobles davant l’ajuntament.

Duu una espelma.

El Reglament de Participació Ciutadana comença a ser una realitat

Des d’Esquerra Oberta, després d’alguns anys treballant-hi i seguint amb la idea de poble i democràcia, hem impulsat la creació d’un Reglament de Participació Ciutadana per al nostre municipi.

Amb aquest reglament volem fomentar la participació dels bunyolins i bunyolines i les associacions i entitats del poble en la vida municipal, tant en la presentació de propostes, com en la presa de decisions i l’execució d’aquestes.

Esquerra Oberta confia que els regidors de l’Ajuntament valorin de forma positiva les possibilitats que aquest reglament obre als bunyolins.

Amb aquest reglament es pretén que l’Ajuntament assoleixi una major transparència i democratització de la institució.

En definitiva, des d’EOB celebram que aquest Reglament, que era un compromís adquirit amb els bunyolins des de feia molt de temps, comenci a ser una realitat.

 

Per a més informació:

Andreu Bujosa 678 055 303