Esquerra Oberta Bunyola reclama l’alliberament dels deu presos polítics de l’estat espanyol

EOB considera inacceptable l’actitud poc democràtica de l’executiu Rajoy que compta amb la complicitat de PSOE i C’s.
Esquerra Oberta de Bunyola titlla de vergonya democràtica el fet que Espanya tengui, a dia d’avui, deu persones empresonades per les seves idees polítiques. A més, l’agrupació bunyolina es mostra indignada amb la complicitat tant del PSOE com de C’s a l’hora d’aplicar dures mesures repressives contra el Principat de Catalunya.

El portaveu d’EOB, Andreu Bujosa, qualifica de “menyspreu democràtic” el fet que Espanya no garanteixi un judici just a deu persones que només reclamen, de manera pacífica, la llibertat de Catalunya. Bujosa considera que la resposta del govern espanyol (amb connivència amb PSOE i C’s) és del tot  desmesurada i apel·la al diàleg entre les dues parts. A més, Bujosa manifesta que “per molts ciutadans responsables i pacífics que empresonin no podran acabar amb la dignitat, les creences i les esperances de la majoria dels ciutadans de Catalunya”.

Per una altra banda, EOB se suma a les mostres de suport als presos polítics i n’exigeix l’alliberament ja que considera una ignomínia tancar líders socials capaços de mobilitzar, durant anys, milions de persones de manera pacífica i polítics que s’han limitat a complir allò que duien al programa electoral per
complir el mandat democràtic pel qual foren elegits.

Finalment, Esquerra Oberta remarca que sense diàleg no hi pot haver acords i que la judicialització iniciada pel govern d’Espanya no és una bona manera d’encarar aquest envit.